Christoffer Ekenmo

Lär känna våra Byggbolagare

Christoffer Ekenmo

SCROLLA NEDÅT

Christoffer Ekenmo

I takt med att Byggbolaget ständigt växer utökas även arbetsbemanningen. Därför valde vi att ta tempen på en av våra nyanställda i "Lär känna våra Byggbolagare" - den 25-årige snickaren Christoffer Ekenmo. En van trähusbyggare som trivs med att arbeta med allt inom trä.

När man ska köpa hus är intresset som störst för de hus som kräver minst renovering vid tillträde. För Christoffer Ekenmo var det tvärtom. Det var mängden renoveringsarbete som fångade hans intresse när han nu i dagarna blev husägare, och kort efter tillträde till huset påbörjades arbete med att lägga om yttertaket samt riva ut köket och badrummet. Och man får en klar bild av varför när han ska till att berätta lite om sig själv, sin bakgrund och varför han valt att jobba med byggarbete.

- Min morfar var hantverkare så jag har växt in i det. Jag alltid tyckt om att bygga, säger han, och fortsätter:
- Jag fick min första sticksåg när jag var sju år och som blev den första delen i den lilla verkstaden jag hade hemma i källaren.

Så när andra sjuåriga killar spenderade fritiden med att cykla, spela fotboll och lira tv-spel..?

- Då var jag hemma i min verkstad och snickrade, säger han med ett stort leende.

 

 

 

"Min morfar var hantverkare så jag har växt in i det"

Ekenmo blev en Byggbolagare direkt efter semestern 2018. Under de här veckorna har han i huvudsak jobbat med en totalrenovering av ett 1800-talshus i Boda och renovering av ladugård strax utanför Vetlanda. Det här är arbeten som passar honom mer än väl. För om han själv får välja så jobbar han allra helst med enbart trähusbygge.

- Jag har nästan alltid jobbat med nybyggnationer, tillbyggen och renoveringar av hus. Så man kan säga att jag är en riktig trähussnickare.

Skulle man med andra ord kunna säga att du är lite utav Byggbolagets trähusexpert?

- Någon expert skulle jag inte vilja kalla mig, men det är alltid kul när folk ringer och vill ha hjälp eller bara vill ha ett gott råd, skrattar Ekenmo.

 

Det var ett rykte som väckte Ekenmos intresse för att bli en Byggbolagare. Ett rykte som redan under första arbetsdagarna bekräftades.

- Den goda stämningen och sammanhållningen bland alla anställda, och en ledning som visar uppskattning för sina anställda.

Nu har du bara jobbat några få veckor, men vad skulle du säga är en typisk ”Byggbolagare”?

- Glad, öppen och hjälpsam. Redan på min första dag så kom flera fram och ville prata, veta mer om vem jag är. Jag trivs jättebra med mina kollegor.

 

 

"Jag har nästan alltid jobbat med nybyggnationer, tillbyggen och renoveringar av hus"

 

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Engagerade Snickare

2022-05-01
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018