Emil Persson

Lär känna våra Byggbolagare

Emil Persson

SCROLLA NEDÅT

Emil Persson

Vi alla har olika sätt för att varva ner efter ett jobbpass. Meka i garaget, åka ut och fiska, umgås med familjen. För Byggbolagaren Emil ”Pip” Persson är alla de sakerna avkoppling. Och att renovera hemma.
– Jag gillar att pyssla med saker och har nog lagt omkring 2 000 timmar på huset hemma, säger han.

– Tror ingen känner igen mig som Emil Persson. Jag har alltid blivit kallad för Pip.

Udda smeknamn kan en tycka, men ingenting i jämförelse med hur det uppkom.

– Det hela började med att min farfar Per-Ingvar Persson kallades för Pip då det är hans initialer. Sen har det här resulterat i något man kan kalla för Pipa-släktet.

Utöver hans farfar och han själv kallas nämligen även hans pappa, farbror och hans lillebror för Pip.


Men hur vet ni vem som efterfrågas om alla går under samma smeknamn?

– Det funkar oftast bra, exempelvis min pappa kallas för Storpip och min farbror för Lasse-pip. Men det uppstod lite förvirring under en fotbollsmatch för några år sedan. Jag, lillebrorsan, farsan och min farbror spelade och vid ett tillfälle var tre av oss på plan. När man då ropade ”Pip, byte” visste ingen av oss vem som skulle springa in.

 

 

"Tror ingen känner igen mig som Emil Persson.
Jag har alltid blivit kallad för Pip"

 

– Jag minns min första arbetsdag. Då hjälpte jag till att gipsa väggar på Mogärde serviceboende.

Emil började på Byggbolaget 2016 och det är framförallt gemenskapen och den goda sammanhållningen som gör att han trivs med Byggbolaget som arbetsplats.

– Att Byggbolaget är måna om sina arbetare märks bland annat genom de resor som Magnus (Sjölyck, reds.anm) styr ihop. Väldigt bra för gemenskapen då banden mellan oss arbetare stärks.

 

"Vet aldrig vad man stöter på"

Som snickare inom Byggbolaget sysslar Emil främst, och helst, med lösvirkeshus, tillbyggnationer och allt inom byggservice.

– Jag är sällan ute på några storbyggen, utan det mesta arbete jag gör är till privatkund. Just byggservice är ett varierande jobb som kan omfatta vad som helst. Tillbyggnationer, nyproduktion av hus, köksrenoveringar, altanbygge. Man vet aldrig vad man stöter på.


Att arbetsplatsen oftast är hemma hos privatpersoner skiljer sig från att jobba med nyproduktion. Bland annat gäller eget ansvar och god planering.

– På större byggen är det arbetsledaren som sköter all planering, som ser till att material och verktyg finns på plats. På byggservicejobb är det eget ansvar att sköta sånt. Så planering, att ständigt hålla koll på vad man ska göra nästa dag, är väldigt viktigt.

Likt de många varierande arbetssysslorna om dagarna har Emil många fritidsintressen. Som nybliven förälder till en son umgås han gärna med familjen, men annars är det jakt och fiske, meka i garaget med diverse motorer samt att renovera hemmavid som gäller.

Emil och hans sambo Hanna flyttade in i sitt nuvarande hus 2016. Huset ligger i anslutning till hennes föräldragård utanför Nävelsjö och tillsammans med svärfar har merparten av huset gjorts om.

– Vi har slått dän tegel och reglat nya väggar utvändigt, bytt ut och förlängt taken, lagt golvvärme, gjort en gillestuga med hall i källaren, byggt altan, säger han, och fortsätter:

– Listan kan göras lång. Men man kan helt enkelt säga att jag gillar att pyssla med saker och har nog lagt omkring 2 000 timmar på huset hemma.

 

 

"Jag gillar att pyssla med saker och har nog
lagt omkring 2 000 timmar på huset hemma"

 

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018