Henrik Kardell

Lär känna våra Byggbolagare

Henrik Kardell

SCROLLA NEDÅT

Henrik Kardell

För Byggbolagaren Henrik Kardell är murning mer än bara hans yrke. Det är hans passion, något som de två stenhus han byggt på sin fritid vittnar om.
— Det är något speciellt med att bygga med sten och betong. Jag älskar det.

— Likt många av mina kollegor gick jag byggprogrammet här i stan. Men istället för snickare valde jag inriktningen murare då det verkade intressant. Jag ångrar inte det valet för en sekund.

Det har nu gått tjugo år sen Vetlandabon Henrik ”Kadde” Kardell tog studenten och intresset för murning hänger kvar än idag. Han blev en Byggbolagare 2016 och är idag den ende inom företaget som jobbar enbart med murning och plattsättning.

— Jag trivs jättebra med Byggbolaget. Har jobbat inom lite andra firmor tidigare, men nu känns det som om jag hittat hem.

 

På tal om hem – tar du någonsin med dig jobbet hem?
— Ja, det kan man väl säga, säger han och skrattar.
— Just nu lägger jag mycket av mina kvällar och helger på att färdigställa familjens fritidshus på Öland, som givetvis byggs i sten.

Huset beräknas färdigt till sommaren 2020 och blir Henriks andra hus som byggs i sten. Det första är det hus som han och hans familj – frun Malin och barnen Linnéa och Philip – bor i sen 2007.

— Jag är enormt tacksam över att min fru har förståelse för mitt murarintresse. Hon drar ett jättelass med att ta hand om barnen när jag inte är hemma.

 

"Istället för snickare valde jag inriktningen
murare då det verkade intressant.
Jag ångrar inte det valet för en sekund."

 

Om du besökt Vetlanda Speedways hemmamatcher har du säkerligen sett att det i pausen springer omkring en räv i publiken. Självklart ingen riktig räv, utan en maskot. Kardell är upphovsmakaren till denna och mycket av pausunderhållningen som det bjuds på.

— Jag sitter med i Vetlanda Speedways styrelse men är även eventansvarig. Jag är uppvuxen med den här sporten och har länge känt att publiken bör få något mer än bara speedway när de går på en match.

 

Maskoten var för Henrik ett givet inslag i pausunderhållningen, likaså att vid varje hemmamatch på något sätt lyfta fram de företag som sponsrar klubben.

— Jag är en kreativ människa. Jag har mycket idéer och gillar att lösa problem. Det är något som jag även har nytta av i jobbet.

Han förklarar att som murare är man aldrig riktigt fullärd.

— Varje dag är det nya problem och uppgifter som ska lösas på plats. Och om det är något jag lärt mig efter alla mina år i den här branschen så är det att det alltid finns en lösning.

 

Hur är du som arbetskamrat?

— Muraren bestämmer på arbetsplatsen.

 

Jaså, varför då?

— Det bara är så. Det är sen gammalt, säger Henrik och skrattar.

— Skämt åsido så tror jag att jag är en bra arbetskamrat. Ödmjuk, hjälpsam, lätt att jobba med och rolig. Även om jag i mitt arbetsmoment jobbar ensam så är vi ett team på varje projekt. Jag trivs som sagt väldigt bra med Byggbolaget. Vi är ett bra lag där alla har samma riktning. Vi är Byggbolagare.

 

"Muraren bestämmer på arbetsplatsen.
Det bara är så. Det är sen gammalt."

 

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018