Jacob Westerberg

SCROLLA NEDÅT

Jacob Westerberg

Vår kalkylman Jacob bor med fru och barn på en liten höjd, med utsikt över Grumlan, utanför Vetlanda. Där byggde han huset själv från en inköpt stomme, medan fru Michaela hade hand om en treåring och en nyfödd.

–Hon drog det tyngsta lasset, menar Jacob.

Huruvida Michaela ibland ville byta med honom kan vi bara spekulera, men huset blev en klassisk enplansvilla på 160 kvm, och alltsammans var klart på sex månader.

–Jag jobbade tre dagar i veckan, på måndagar och fredagar jobbade jag på huset, och lördagarna var alltid reserverade för familjen. 

 

"Kräver koll på alla delarna"

Jacob har lång erfarenhet av byggbranschen och har bland annat arbetat som snickare, monterat hus och varit med att sätta upp en rad MQ-butiker runt om i Norden. På Byggbolaget är Jacob ansvarig för sälj, inköp och kalkyl.

 

Det innebär att han får sin hand på ett nytt projekt, räknar på det samt köper in grundläggande material, innan han lämnar det vidare till projekterare. Det är ett viktigt jobb där man måste kunna hålla koll på alla delarna, och det är inga små projekt direkt. Ibland sätts det upp fastigheter om trettio lägenheter eller mera.

– Men jag gillar ju det där, det får inte stå stilla, saker ska hända.

Så på fritiden vill Jacob slappna av genom att inte alls slappna av. Han är ivrig utövare av Triathlon, denna intensivsport där man simmar, cyklar och springer utan avbrott.

 

–Det handlar om att hitta gränsen och flytta den. Man tömmer huvudet. Vid tävling är det också en obeskrivlig känsla vid målgång.

 

Om att arbeta för Byggbolaget säger Jacob att här finns en atmosfär av att alla är lika viktiga.

– Titlar är inget som framhävs. Alla hjälper till, det är ett skönt gäng.

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Engagerade Snickare

2022-05-01
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018