Mattias Funck

Lär känna våra Byggbolagare

Mattias Funck

SCROLLA NEDÅT

Mattias Funck

Vad våra Byggbolagare sysslar med på fritiden spelar roll. Oavsett om det gäller sportengagemang eller familjeliv. Eller som i Byggbolagarens Mattias Funcks fall – hans fackliga intresse ingår i hans arbetsroll.

Vetlandakillen Mattias Funck anslöt till Byggbolaget för fyra år sedan och jobbar främst inom entreprenad. Han bor i Vetlanda, tillsammans med sin fru och två barn, och går under smeknamnet Plankan.
Med tanke på hans profession kan smeknamnet verka logiskt, men någon koppling finns det dessvärre inte.

- Nä, jag började kallas för Plankan i högstadiet nån gång och det fanns faktiskt ingen förklaring till varför, utan det bara blev så. En kul grej är att min pappa kallas för Stocken och mina farbröder för Pinnen och Kvisten, men de som började kalla mig för Plankan kände inte alls till det, skrattar Funck.

 

Bra variation i arbetssysslorna och den goda gemenskapen är det som Mattias tycker gör Byggbolaget till en bra arbetsplats.

- Sen så är man lyhörd gentemot varandra. Här är ingen rädd för att säga något till varken en chef eller kollega. Det är en bra, öppen dialog.

Just det här med öppen dialog är något som ligger honom extra varmt om hjärtat. Funck är nämligen fackligt intresserad, där han på fritiden är ideellt verksam i LO-facken i Vetlanda och sitter med i kretsstyrelsen för Byggnads i Sävsjö-Vetlanda. Då känns det rätt att han fick förtroendet av sina kollegor att vara MB-ledamot hos oss.  

 

Vad menas med MB?

- Medbestämmande. Enkelt förklarat så fungerar vi i MB-gruppen som representanter för de anställda och vi för exempelvis deras talan vid förhandlingar med arbetsgivare. Och då företaget växer fort får vi vara med på banan för att se så allt sker som det ska med nyanställningar och förändringar, säger han. 

Vad tror du är företagets framgångsrecept?

- Det skulle jag nog säga är tack vare att Magnus (Sjölyck, reds.anm) är så driven som han är. Han är en bra ledare som motiverar och får med oss alla på tåget, säger Funck, och berättar att de jobbat tillsammans tidigare på ett annat företag.

 

Vad tycker du utgör en Byggbolagare?

- Företagets värdeord beskriver det rätt så bra - ärlighet, engagemang och stolthet. Bra förhållning på allt, bra dialog och lämnar arbetet som stolt över det man gjort.

 

 

"Här är ingen rädd för att säga
något till varken en chef eller kollega
"

 

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018