Rickard Hugosson

Rickard Hugosson

SCROLLA NEDÅT

Efter tio år på samma jobb ville Rickard pröva något nytt. 2017 föll valet på Byggbolaget där han togs väl emot.

–Byggbolaget jobbar aktivt med gemenskapen och vi har bland annat månadsmöten med gemensam lunch eller frukost. De som är tillgängliga hakar på, och där får vi veta vad som händer i företaget för stunden. Det bygger engagemang och gemenskap, och det gillar jag.

 

Rickard är snickare, men husen kan vara i trä eller betong. Han monterar kök, lägger golv och passar in fönster. Bland annat. Det kan gälla stora entreprenader eller små servicejobb för privatpersoner samt allt däremellan. På frågan om vad han gillar bäst kommer svaret att bägge ytterligheterna har sina fördelar:

–Jobbar man mot privatkunder får man en föränderlig vardag som inte blir tråkig. På större byggen har man istället en struktur i form av baracker där man har plats för praktiska saker som kläder för väder och annat som kan vara fint att ha till hands. Det att sätta upp trettio likadana kök kan verka tråkigt sett utifrån, men man får istället sån snits på det. Det är bara en annan grej.

Man får intrycket av en envis individ. Rickard löser det mesta.
På hemmaplanen har han en fru och två små barn. Huset satte han själv samman och det var klart för inflytt 2015 strax innan dottern, det äldsta barnet föddes.

–Vi visste precis vad vi ville ha. Det skulle vara en 1,5 plansvilla, öppen till nock och i en modern stil. Det fanns en visningsvilla i Göteborg och vi stack dit bara för att känna känslan av det. Inspireras. Det blev en flopp. Det var inte alls vad vi sökte, faktiskt. Huset kändes som en sommarstuga och vi stod där aningen handfallna.

Paret tänkte om och fann en villa från Myresjöhus i New Englandstil.


– Nu kändes det rätt och vi beställde den stommen. Vi hade även funnit platsen där vi ville bygga. Det nya bostadsområdet i Bäckseda, flankerat av naturreservatet vid Emån hade allt vi sökte. Därtill en hel del familjer såsom vår. Barnen skulle kunna hitta kamrater i samma ålder. Skola och Förskola inom räckhåll. Perfekt!

– Jag tog tjänstledigt i tre månader och byggde huset på heltid. Sedan tog resten ytterligare tre månader där det jobbades på huset utanför arbetstid.

Låter som fullt upp. Kunde du avstressa efter det där halvåret?


–Jag har fiske som stort intresse och tillsammans med några vänner sticker vi ut i mestadels insjöar. Detta är något jag har gjort hela livet. Det ger fin blandning av den sociala biten med vännerna och avslappningen det ger att vänta på att det nappar. Det känns väldigt självklart för mig. Kan inte tänka mig att vara utan det.

Matlagning är annars också något som engagerar mig. Det har man ju också i vardagen, varje kväll. Min fru tycker det är bra, hon är nog mest glad för att slippa den biten. Och fisk är ironiskt nog bara att glömma, för det är bara jag i familjen som gillar det. Men grillat är grejen, och hjärtat är en hyfsat stor keramisk grill av märket Primo. Den kan komma upp i över fyrahundra grader och man tänder den med en slags varmluftspistol, en Looft Lighter.

 

Primon kan också hålla värmen väldigt bra och övernattengrillning fixar den utan att temperaturen fluktuerar mera än tio grader. Perfekt för Pulled Pork.


Mannen med grillen står kvar i Bäckedas kvällsljus. Doften från matlagningen ihop med det hus han själv färdigställt är inramningen av en stillsam men envis karl i Byggbolagets tjänst.

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018