Lär känna en av våra nyckelspelare

Robin Söderberg

SCROLLA NEDÅT

Robin Söderberg

Entreprenad är ett område som vuxit snabbt sedan Byggbolaget startades och ligger oss varmt om hjärtat. Allra helst för Byggbolagaren Robin Söderberg som är företagets entreprenadchef.

Robin bor tillsammans med sin fru och dotter i Sjövik strax utanför Vetlanda. Här har han närhet till det som får honom att koppla av en dag på jobbet.

- Fiske och i synnerhet flugfiske är något jag uppskattar. Det finns inget bättre än att ge sig ut i naturen och varva ner och känna lugnet. Jag är även engagerad som ledare i Hvetlanda Gymnastikförening vilket är otroligt givande!

Har du nytta av något av dina fritidsintressen på Byggbolaget?

- Förutom att man kan volta in på ett möte? Skämt åsido. Jag tror att min vilja att utvecklas och ta mig an utmaningar är något jag tar med mig till Byggolaget och att se lösningar när andra ser problem.

Sedan Robin Söderberg blev en Byggbolagare 2014 har antalet projekt som han varit delaktig i vuxit sig lång. Hultsfreds nya bibliotek, Älgen, Mogärde servicehus, Kvarteret Spinnaren och voestalpines produktionsanläggning bara för att nämna några. Han förklarar vad som gör att Skobesprojektet sticker ut.

- Jag har haft hand om stora byggprojekt tidigare, men det har då mest varit bostadsbyggen. Totalentreprenaden av en bilhall, av den här storleken, var helt nytt för mig, säger han, och tillägger att han samtidigt hade hand om Kvarteret Spinnaren-projektet.

- Det är vid såna tillfällen, för att bättre hänga med i vad som händer och ska hända, som jag flyttar ut mitt kontor till byggarbetsplatsen. Jag ställer upp ett kontorsbord och min laptop på byggplatsen.

Tar man med sig familjefotot till det mobila kontoret?

- Ja, familjefotot fick följa med.

 

 

"Ett helt klart minnesvärt jobb för mig var Skobes nya bilhall"

 

Vad är Byggbolagets recept på framgång inom entreprenad?

-Vi lägger stort vikt på processen från idé till färdigt arbete. Det lyckas vi med genom tre viktiga grundpelare - projektering, planering och styrning.

-Byggbolaget satsar även mycket på oss som anställda. Det gäller båda utbildningar, aktiviteter, resor och även en gemensam frukost en gång i månaden där vi får en uppdatering om vad som händer på Byggbolaget.

- Det har definitivt varit intressant att vara med om Byggbolagets positiva utveckling för entreprenaddelen. Sen jag började här har antalet projekt blivit fler och fler.

- Ett roligt projekt vi precis börjat bygga på är Idet i Växjö. Två åttavåningshus med totalt 94 stycken lägenheter. Det är ett av de större byggprojekten vi haft och ska vara färdigt nästa sommar.

Hur ser Byggbolagets entreprenaddel ut om fem år?

- Vi fortsätter att växa, både till antalet medarbetare och storlek på projekt. Vi ser även en positiv utveckling rent geografiskt och lämnar anbud över hela södra Sverige.

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018