Rolf Jonsson

Lär känna våra Byggbolagare

Rolf Jonsson

SCROLLA NEDÅT

Rolf Jonsson

Sen starten har Byggbolaget förändrats och vuxit en hel del, i allt från antalet anställda till mängd och storlek på byggprojekt. Vissa saker består däremot. Byggbolagaren Rolf Jonsson exempelvis, som var en av våra första anställda.

- Jag har ju varit med sen starten i princip, så jag ingår väl snart som inventarie, skrattar Rolf.

I samma veva som Byggbolaget grundades hälsade vi våra första Byggbolagare välkomna. Rolf Jonsson, från Södra Solberga, var en av dem.
Då var han snickare, men har i dag sadlat om till arbetsledare. I skrivande stund är han och andra Byggbolagare på plats i Hestra där sluttampen på nybyggnationen av 16 hyreslägenheter dragit i gång.

- Det är roligt och intressant att varit med på resan från början. Det har skalats upp en hel del och det gör att jobbet blir utvecklande, säger han och beskriver att det är en fascinerande upplevelse att vara med om hur de tar sig an nya, större projekt hela tiden.

 

"Starkt engagemang"

Att Rolf är kvar efter så många år är för att han trivs som Byggbolagare.
- Det som jag kan tycka är unikt med det här företaget är att det är högt i tak och finns ett starkt engagemang där alla drar åt samma håll.

Han förklarar även att Byggbolaget som arbetsgivare möjliggör för personlig utveckling.

- Jag har jobbat inom industrin. Där fanns gränser för vad man fick göra och alltid en mall att jobba efter. Man utvecklas inte. Så är det absolut inte inom Byggbolaget.

Alla är delaktiga och tar ett ansvar, något som Rolf menar på är en styrka för företaget.
- Vi är personer, oavsett arbetsroll, som tillsammans driver det här företaget framåt.

 

God sammanhållning

När Rolf pratar om Byggbolaget, oavsett om det är om sina kollegor, olika projekt han jobbat med, sin yrkesroll, återkommer två beskrivande ord frekvent: Kompisar och roligt.

- Och så är det ju. Vi är ett kompisgäng som jobbar och har roligt ihop, säger han.

 

 

"Vi är ett kompisgäng som 
jobbar och har roligt ihop"

 

Vidare så beskriver han att företaget genomsyras av en god sammanhållning och stämning, något som är tacksamt när vissa projekt kräver att anställda bor på annan ort för att slippa långa restider.

- När man jobbar långa dagar ihop, och sen även bor tillsammans, blir det till att hitta forum för att slipa om kanterna. Vi pratar därför aldrig jobb efter arbetstid. En grej som vi kör på här i Hestra är onsdagsmys. Varje onsdag så äter vi gemensam middag där någon av oss har ansvaret för maten. Väldigt uppskattat och det är högt och lågt i vad vi äter.

 

FAKTA:

Namn: Rolf Jonsson
Smeknamn: Har inget, men hade väl när jag växte upp.
Bor: Södra Solberga med min sambo.
Fritidsintressen: Det är väl inte riktigt ett fritidsintresse, men jag gillar att mecka med lite allt möjligt. Det kan då vara att skruva med en gammal maskin eller spika ihop så gott som vad som helst.
För mig är en Byggbolagare: En bra kompis som tar ansvar och vill göra ett bra jobb.

Vill du också bli en byggbolagare?

Vi växer stadigt, så mer muskler är alltid välkomna. Vill du vi ska ha dig i åtanke när det dyker upp en ny position, kan du närsomhelst skicka in din CV.

Plastchef

2022-01-18
Västervik

Är du en person som trivs i en självgående nyckelroll där du får arbeta som platschef med nyproduktion? Är du en lagspelare som vill ta en viktig ledarroll och vara med på en tillväxtresa med en spännande utveckling framför sig? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och ta stort eget ansvar? Om du är sugen på en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Byggbolaget i Vetlanda AB expanderar och söker dig som vill driva nyproduktionsprojekt i regionen runt Västervik.

Läs mer

I rollen som platschef kommer du bland annat:

  • Ha övergripande ansvar på byggarbetsplatsen där du som nyckelperson för projektet i hamn enligt uppsatta mål avseende budget, tid, kvalitet och arbetsmiljö.
  • Samordnar entreprenörer samt egen personal för att leda bygget framåt.
  • Inledningsvis ansvara för ett större projekt som sträcker sig över ett par år
  • Som stöd i ditt arbete har du, Arbetschef, Inköpare, projektör och arbetsledare.

Som platschef på Byggbolaget erbjuds du:

Ett intressant och variationsrikt arbete i ett snabbt växande företag, med en platt organisationsstruktur samt korta beslutsvägar. Du erbjuds en generös ersättning, goda utvecklingsmöjligheter samt stort eget ansvar. Till din hjälp har du inspirerande och kompetenta medarbetare.

För att passa i rollen:

  • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet, där du har arbetat i en roll som platschef eller motsvarande sedan ett par år tillbaka
  • Har du högskoleutbildning kan det vara meriterande
  • Flytande i tal och skrift i svenska samt har B-körkort.

Viktigast av allt för att du ska trivas hos oss är att du delar våra värderingar.

  • Ärlighet
  • Engagemang
  • Stolthet

Låter detta som rätt möjlighet för dig?
Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Byggbolaget startade 2011 och är verksamt över hela Södra Sverige inom byggentreprenad, mark, byggservice och bostadsutveckling. Företaget är en stark och pålitlig aktör i bygg-Sverige och deras framgångsrecept stavas planering och styrning. De har sedan starten vuxit varje år och har som målsättning att fortsätta expandera, med utökad styrka och bibehållen lönsamhet. Bolaget tar ett socialt ansvar, är flerfaldigt prisbelönt och nådde under 2021 en omsättning på ca 200MSEK fördelat på 50 medarbetare.

 

Engagerade Snickare

2022-01-10
Vetlanda

Vi fortsätter att växa och utvecklas. Är du en skicklig yrkesman som vill ha en stimulerande och utvecklande arbetsplats? Hör av dig till Magnus Sjölyck på telefon 0722-10 10 60 eller fyll i din ansökan här på vår hemsida.

Fyll i en ansökan

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Läs vår personuppgiftspolicy för att se hur vi hanterar din uppgifter.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018