Pressrelease: Wino Holding förvärvar Byggbolaget i Vetlanda AB

20 februari 2023

Pressrelease: Wino Holding förvärvar Byggbolaget i Vetlanda AB

"Det är med stolthet och glädje vi idag kan presentera vårt förvärv av Byggbolaget i Vetlanda och hälsar Magnus Sjölyck och hans medarbetare välkomna till oss"

 

Wino Holding AB skriver:

Vi förvärvar ett välskött bolag som med sin kompetens och erfarenhet kompletterar de båda byggbolagen vi har inom Wino Holding idag. Genom detta förvärv fortsäter vi vår tillväxtresa på Höglandet med målsättning att bli den ledande byggentreprenören med ett komplett erbjudande mot professionella beställare inom industri, bostadsproduktion och byggservice, säger Richard Nordh. 

När vi startade Byggbolaget 2011 så var vår ambition att bli en komplett byggpartner att lita på och nu efter tolv år är det dags att ta nästa steg för att fortsätta utveckla bolaget. Vi har haft och kommer fortsätta ha fokus på större entreprenader inom bostadsbyggnation samt fortsatt fokus på industri och servicejobb.

Att få möjlighet att jobba tillsammans i en större konstellation känns inspirerande och jag tycker det känns riktigt bra att hamna i en koncern med tydligt fokus och en långsiktighet i de beslut som fattas. Det stämmer väl överens med det vi byggt och våra värderingar, en WIN-WIN helt enkelt, säger Magnus Sjölyck.

 Vi är en värderingsstyrd koncern och det är viktigt att man känner att man utgår från samma grund där människan är viktig, utförandet är i fokus och kundnöjdhet är det vi levererar. Byggbolaget blir ett starkt tillskott som kompletterar vårt erbjudande på Höglandet men också över övriga landet inom bostadsutveckling där vi i och med detta köp har breddat vår kompetens inom detta för oss viktiga område, avslutar Johan Werneskog.

WINO HOLDING AB är fokuserade mot byggbranschen och har entreprenadbolag inom flera områden med fokus på Småland. I koncernen ingår även husföretaget Willa Nordic som bygger exklusiva kvalitetsvillor över hela Norden.

I samband med förvärvet är Magnus Sjölyck kvar som VD och är fortsatt delägare i Byggbolaget.

Vid frågor kontakta

Richard Nordh Ordförande
richard@winoholdingab.se
070-856 48 61

Johan Werneskog Koncernchef
johan@winoholdingab.se
076-762 66 95

Magnus Sjölyck VD
magnus@byggbolaget.se
072-210 10 60

Ladda hem pressreleasen här.

 

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018