Framsteget Trygghetsboende

Framsteget Trygghetsboende

SCROLLA NEDÅT

Trygghetsboende i fem plan med stor terrass

Trygghetsboendet med 63 hyreslägenheter specifikt anpassade för 65 år eller äldre, som både känner sig och är för frisk för äldreboende.

Moderna och funktionella lägenheter

I november 2020 påbörjades byggnationen av den cirka 945 kvadratmeter stora huskroppen och i maj 2022 stod huset färdigt med sina 63 lägenheter. Lägenheterna har en funktionell, öppen planlösning med en genomgående hög kvalitet. Material och utrustning är noga valt med omsorg och möjliggör för eventuella hjälpmedel. Alla lägenheter är försedda med balkong och stora fönster med mycket ljusinsläpp.

 

I husets översta våning finns även en stor och rymlig gemensamhetslokal för social samvaro när man till exempel fyller år eller bara vill fika tillsammans med andra i huset. Här finns ett flexibelt och generöst allrum att möblera efter aktivitet och tillfälle, samt en gemensam terrass i söderläge med en härlig vy över Vetlanda.

 

Utmärkande för huset är att båda entréerna är klädda med tegel, likaså fasaden på första våningsplanet. Fasaden i övrigt har ströpplad betongstruktur som ger karaktär till byggnaden. Att montera solceller på taket var för kunden en självklarhet. Solenergin används till att driva de centrala funktionerna, bland annat hiss, trapphusbelysning och fläktaggregat.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018