Seniorboendet Venus

Seniorboendet Venus

SCROLLA NEDÅT

Hyreslägenheter med radhuskänsla

Från oorganiserad parkeringsplats intill Withalaskolan till centralt seniorboende. Totalt åtta, välplanerade hyreslägenheter med en radhuskänsla och villastandard för personer i 65-årsåldern och uppåt.

Trerumslägenheter med radhuskänsla

Byggbolaget uppför, tillsammans med byggherrarna Hans Svensson och Victor Svahnström, ett centralt seniorboende på åtta lägenheter.

- På den här tomten låg förr Vetlandas Folkets hus som brann ned någon gång i slutet av 60-talet eller början av 70-talet.
Det blev aldrig någon återuppbyggnad så man knackade ner huset och sen dess har det varit en oorganiserad parkeringsplats för Withalaskolans personal, berättar Hans Svensson.

Trerumslägenheterna på 72kvm, med uteplatser på både fram- och baksida, är identiskt utformade. De har en känsla och standard som påminner om villaboende då byggherrarnas ambition var att det ska vara enkelt att flytta från villa till hyreslägenhet.

- En annan ambition har varit att det ska vara enplanslägenheter som man hyr istället för att köpa. Det är nämligen många på äldre dar som är tveksamma till att köpa bostadsrätt, berättar Hans Svensson.

Uppskattat samarbete

Interiört satsas det på vitvaror i vit kulör, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och med golvvärme i hela byggnaden. I det helkaklade badrummet finns egen, liten avdelning för tvätt- och torkmöjligheter. 
Valet av att bygga ett seniorboende på den 2400 kvm stora tomten är placeringen.

- Det ligger så pass centralt att det är gångavstånd till allt. Mogärde servicehus, Vetlanda Stortorg, sjukhuset, matvarubutiker, säger Svensson.

Utöver seniorboendet blir det även en gemensamhetsanläggning mellan byggherrarna och kommunen i form av parkeringsplats för de boende på tomten och Withalaskolans personal.

Byggprojektet som påbörjades i maj 2018 har beräknad inflyttning den 1 december och är budgeterat till 13 miljoner kronor. Hans Svensson är mycket nöjd över samarbetet med Byggbolaget. De har varit lyhörda på de tankar vi haft och har, säger han.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018