Tandvårdshörnan Vetlanda

Tandvårdshörnan Vetlanda

SCROLLA NEDÅT

Tandvårdshörnan i Vetlanda

Den privatägda tandläkarkliniken Tandvårdshörnan blev en minst sagt spännande utmaning för Byggbolaget och kund. Dels saknades ritningar att utgå från och hygienskäl gällande tandvårdskliniker satte specifika krav på byggarbetet.

"Ingenting är omöjligt"

Tandvårdshörnan är en privatägd tandläkarklinik i centrala Vetlanda. Verksamheten ägs av Christina Berglund, Josefine Ljungqvist och Soghra Karimi Khoob. De lärde känna varandra genom att jobba tillsammans inom landstinget och insåg att de hade mer än arbetsplatsen gemensamt.

- Vi trivdes inte riktigt, kände oss lite låsta av att jobba inom landstinget, berättar Christina Berglund och förklarar att idén om att starta eget föddes.

 

Ombyggnation började i april 2018 och har varit en spännande utmaning för Byggbolaget. Bland annat saknades ritningar för byggnaden att utgå från vilket krävde en skapandeprocess löpande i samband med rivningen. Vidare så fanns väldigt specifika krav på lokalen av hygienskäl, med exempelvis speciell ventilation och väggar med strålskydd i form av bly och gips.

- Jag förstår att det varit tufft för killarna, men de har varit jätteduktiga. De är serviceinriktade och ger en känsla av att ingenting är omöjligt.

Grönt och blått färgtema

Ombyggnationen av lokalen på 180 kvadratmeter, som tidigare huserade en redovisningsfirma, rymmer nu verksamhetens bland annat fem behandlingsrum, personalens lunchsal, väntrum och handikapptoalett.

 

Utifrån önskemål om att införliva lite färg i den i övrigt ljusa interiören kopplade man in formgivaren Tommy Karlsson från företaget Wingline.

- Vi vill förmedla en lugn känsla, men ändå ha lite färg. Tommy har hjälpt oss ta fram neutrala och milda nyanser av färgerna blått och grönt. Vart du än befinner dig i lokalen kan du se fält i dessa färger, säger Christina.

Arbetet med Tandvårdshörnan, som landade på omkring 2,5 miljoner kronor, avslutades i slutet av juli 2018.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018