Totalrenovering Boda

Totalrenovering i Boda

SCROLLA NEDÅT

Totalrenovering av 1800-talshus

Gammalt hus fick nytt liv

När familjen Björn, beståendes av paret Sofie och Fredrik samt deras barn Ebba och Oskar, bestämt sig för att ta över Sofies släktgård i Boda etablerades tidigt kontakt med Byggbolaget.
- Det här är en släktgård från min mammas sida och det har alltid varit en dröm att flytta hit. Men då det mesta bevarats i sitt originalskick visste vi att det skulle krävas en hel del arbete innan vi kunde flytta in, säger Sofie Björn.
Arbetet med familjens hus blev en spännande totalrenovering som bjudit på många överraskningar och kreativa lösningar.

Nytt kök och badrum

Utvändigt har huset fått nya fönster, nytt yttertak och en tilläggsisolerad fasad med ny panel. Invändigt revs så gott som allt ut för att ge huset en nystart. Detta har bland annat resulterat i nytt badrum och kök, ny el- och värmeledning som integrerats genom nya innerväggar, fönster- och dörrfoder har bytts ut och samtliga eldstäder har gjorts iordning. 
- Sen så har alla rum fått nya golv, förutom det i vårat sovrum. Det var i så pass bra skick att det fick vara kvar, säger Fredrik.
Totalrenoveringen påbörjades sommaren 2018 och familjen flyttade in i december 2018.
- För mig var Byggbolaget definitiva att kontakta då de är lokala och väldigt duktiga. Vi är otroligt nöjda med deras arbete. De har lyssnat till alla våra tankar och speciella önskemål under hela projekttiden, säger Fredrik.

Gasellvinnare 2016   Gasellvinnare 2017   Gasellvinnare 2018